Tisdag.

Värsta dagen på hela veckan enligt mig. Jag är så trött på tisdagar!

Men det har varit en himla bra dag idag faktiskt! Idag gick vi igenom gelén på skolan. Gud vad mycket det är som förändrats när jag gick nagel skolan. Men grunderna är ju fortfarande dom samma så jag minns ju det mesta.
Imorgon ska jag alltså göra lite gelé naglar och även på torsdag. Sen blir det helg för min del och på måndag är det operation!! Gud vad jag längtar!!

Nu blir det mys i soffan i typ en halvtimme för sen slocknar jag nog..
Puss på er!


Heeeej!

Det här var länge sen! Men jag har inte riktigt haft tid. Håller fortfarande på att lära mig hur man får ihop allting med jobb, hämta och lämna barn, handla städa osv. Det är inte helt lätt att vara ensamstående och få ihop en vardag. Tur att jag har min fina mamma.

Igår var vi i pulkabacken hela dagen. Det var så roligt! Jag blev verkligen barn på nytt! Är det så vackert väder nästa helg så blir det en tur i backen även då!

Nu får vi sätta fart på den här dagen också då. Vi hörs senare.


God morgon!

Eller ja, god och god vet jag väll inte riktigt. M har härjat hela natten och jag har dröm mardrömmar som vanligt. För någon vecka sen vaknade jag av att jag håller på att slita av mig min sov t-shirt och inatt vaknade jag av att jag försökte knäppa av mig en BH. varför drömmer jag bara mardrömmar? Och framförallt, varför drömmer jag så mycket hela tiden? Så fort jag stänger ögonen och bara slumrar till så börjar drömmarna.

Men nu är det bara att stiga upp och sätta fart på den här dagen!

Ha en riktigt bra dag!


Manikyr dag.

Hela dagen har bestått av manikyrer. Eftersom att jag redan är utbildad så uppdaterar jag mig bara lite med alla nya produkter och nya arbetsätt. Jag agerar faktiskt som lärare också! Det är superroligt, och jag är väldigt stolt över att jag har det förtroendet hos dom riktiga lärarna.
Så alltså, dom har övat på manikyrer och lackning på mig idag. Så jag har två röda naglar på ena handen och ett finger med fransk manikyr på. Så läckert! Imorgon ska min mamma få en lyxig behandling av mig, ska bli roligt!


Zzzzzzz

Herre min Jesus vad trött jag är! Idag var det mycket info på jobbet. Massor av olika ord på latin, produktkunskap, sjukdomar osv. Mycket att ta in så huvudvärken har övertagit min kropp. Det är tufft men mycket roligt.
Imorgon börjar vi med manikyren. Ska bli roligt att göra lite sånt. Men med mina eksemiga händer blir det väll kanske inte så jätteskönt.

Nu har jag tryck i mig en skål med popcorn och tittar på mitt favvo program CSI NY. När det är slut blir det fasen sängen alltså. Trött som en gnu.

Natti natti


Tacksamhet!

Usch, sitter och tittar på "Sofias änglar" på femman med tårar i ögonen. Tänk vad fort livet kan vändas upp och ned! Man är ute och cyklar och helt plötsligt blir påkörd av en bil och vaknar upp med brutna ben i hela kroppen och måste lära sig gå, prata och överhuvudtaget röra på sig från början igen.
Hemskt. Jag är så tacksam över hur lyckligt lottad jag är!


Working girl!

På helgen blir det väldigt dålig uppdatering märker jag, men det är fullt upp. Den här helgen var barnen hos pappa, så jag hade en lugn dag i fredags och i lördags drog grannen med mig ut på äventyr. Första gången jag var på Golden Hits! Mycket roligt ställe!

Idag var första dagen med arbetsträning för min del! Sååå roligt och skönt att äntligen få komma ut och göra något nyttigt!
Det är mycket roliga saker som kommer hända i framtiden, men just nu måste jag vara lite hemlighetsfull om det. Men fortsättning följer!

Hääääärliga måndag!!


Panik!

Panikångest eller paniksyndrom är en psykisk diagnos för en form av ångeststörningar, vilken återkommande ger oförutsedda panikattacker med hög ångestnivå. De psykiskt betingade attackerna uppkommer oberoende av situation och är därför oförutsedda, till skillnad från fobier vilka utlöses av vissa stimuli.[1]

Orsaken till en panikattack kan ibland vara situationsbetingad; vid direkt fara kan det vara ett friskt beteende. Återkommande panikattacker utan synbart skäl till dem, är dock ett psykiskt problem som ofta har psykiska orsaker.

Taget från Wikipedia.


Vilket jäkla påhitt det här är alltså. Jag har riktiga panikångest attacker och har nästan alltid haft det. Gå på bio till exempel, dom gånger jag har gjort det kan man räkna på en hand, handla, gå på restauranger, krogen osv. Det som händer är att jag börjar må illa, tror att jag ska kräkas, skakar i kroppen, kallsvettas, hjärtklappning och kan börja gråta helt plötsligt. Det är SVINJOBBIGT! Och pinsamt. När jag är ute och äter nånstans så tittar jag mig omkring hela tiden för att ha koll på alla människor, en gång när jag var ute och festade så blev jag intryckt i ett hörn av alla människor och då svimmade jag och fick åka ambulans(!) Nu när jag sitter här ensam framför datorn så vet ju jag att det inte är någon fara att gå och handla. Jag kommer varken svimma, kräkas eller dö. Men när jag är i den situationen så kan man inte tänka så. Det är väll samma sak om man är rädd för ormar, man vet att dom inte kan ta sig ur terrariumet men är rädd i alla fall? Jobbigt som fan är det i alla fall och jag väntar på en kallelse för att börja på KBT, för såhär kan jag inte ha det. Det begränsar ju både mig och mina barn.

Fredag!

Jösses vilken vecka! Jag har haft fullt upp hela tiden. I onsdags kom Victoria över och skulle få naglar. Det brukar ta ungefär 1,5 timme för ett nytt set, men icke på henne. Hon är gravid, och när man är det och har så mycket hormoner i kroppen så fäster inte materialet på vissa. Och hon var en sån. Dom ploppade som popcorn! Men efter mycket om och men lämnade hon mig med 10 fina naglar. Hon var nöjd i alla fall, men hon var en svår kund!

Idag lämnade jag barnen på dagis och får inte se dom förrän på söndag. Det gör så ont i hjärtat att lämna dom då. Jag vill ha dom hos mig hela tiden, jag vill inte ens att dom ska gå på dagis! Men dom har saknat sin pappa och han saknar förstås dom. För min del blir det en lugn helg. I alla fall ikväll för imorgon har min kära granne planer på att kidnappa mig för att gå ut. Får se om det går med min panikångest..

Då var det dags igen..

Idag ringde dagis och berättade att C blivit sådär dålig som hon blir ibland. Det var första gången hon fick en riktigt ordentlig dipp på dagis så dom var väldigt nervösa. Dom fick trycka i henne äppeljuice, frukter, mat, kex och till slut blev hon bättre.
Men imorgon ringer jag BVC så att Agneta kan skicka en remiss nånstans för nu jäklar ska det utredas!


Bebismys!

Idag ska jag få lunch besök. Ska bli så roligt! Rosanna kommer hit med lilla Malte. Nu var det länge sen vi sågs i ju med alla sjukdomar som har härjat här. Så idag blir det bebismys i mängder!


Måndag morgon!

Vilken jäkla stressmorgon!! Vi försov oss och vaknade 8.10 och vi brukar gå ner till bilen vid 8.40. Men jag hann allt, frukost, påklädning, borsta tänderna, ytterkläder, långa promenaden till bilen, packa in dom, packa ur dom, lämna dom, för att sedan åka och ta blodprover vid handen. På 1,5 timme! Jävligt stark jobbat om jag får säga det själv!


Söndag.

Gud vilken seg söndag det har varit! Städade på förmiddagen medan C lekte med grannen. Sen iväg och handla en snabbis och sen inget mer. Usch. Men jag och tjejerna har haft en mysig helg tillsammans och jag börjar redan fasa över att dom ska iväg till pappan nästa helg. För ingen orsak alls förstås, dom längtar ju efter honom och han efter dom, men jag blir ju alldeles själv då.
Nä, sluta älta, många dagar kvar ju.

Imorgon är det vardag och det är alltid lika skönt. Jag är nog en av dom få som tycker att måndagar är okej. Heja rutiner!


Slappdag.

Vi var förbi torvalla idag och tittade på alla barn som spelade hockey och konståkarna. C har fått skridskor i julklapp, men hon har inte åkt än. Det där får hon ändå göra med sin pappa för jag kan inte åka skridskor. Har aldrig kunnat och kommer aldrig lära mig. Har alldeles för dålig balans.

M var väldigt intresserad av tjejerna som snurrade runt på isen så hon härmades..


Lyyyyycklig!

Idag var jag på möte med försäkringskassan och arbetsförmedlingen om min arbetsträning. Det gick så bra! Världens gulligaste handläggare har jag som verkligen vill mig väl! Så nu, mina vänner, är det såhär, på måndag börjar jag arbetsträna! Jag ska JOBBA för första gången sen juli 2008! Jag är sååå glad! Visserligen får jag bara jobba 10 timmar per vecka, men det är alltid något! Jag kommer vara behövd! Jag är så glad!!


Kväller..

Den här dagen gick ju den också. Känns som att jag gjort massor, men samtidigt ingenting? Knasigt..

Imorgon ska jag på möte. Intressant ska det bli, berättar mer imorgon när jag varit där.

Nu blir det lite mer soffhäng, popcorn, cola light och CSI, innan sängen.

Ciao!


Grått!!

Men vilken härlig dag man vaknade till imorse! Man blir ju inte direkt pigg och glad av det är tråkiga vädret!


Tisdag.

Hoppades på att vakna upp och känna mig mycket piggare och gladare idag än igår, men nja, det funkade nog inte.

Men det är bara att göra det bästa av situationen och ta sig ut.
Idag blir det en date med finaste Victoria! Jag skulle fixat hennes naglar, men vi skjuter lite på det och tar en fika istället. Jag måste ha lite mer ork.

Igår så passade jag dock på att måla mina naglar. Dom blev okej, men när jag fyller dom så får det bli något annat, älskar att dekorera och prova nya saker!


4 måndagar..

Och 27 dagar kvar till operationen! Läääängtar!


Suck.

Ingen bra dag. Så mycket som händer i min kropp just nu.
Jag sover så himla dåligt och tänker för mycket.
Blir en tidig kväll, förhoppningsvis om inte ångesten kryper på framåt kvällen.


Tillbaka från ledigheten.

Jag har haft en toppenhelg, därav min lilla blogg paus. Men nu är jag tillbaka. Har haft en jättemysig helg, som spenderats med Nathalie och många andra fina människor. Idag är vi tillbaka i rutiner, första dagen på dagis sen lucia! Vi har verkligen haft långledig. Men som sagt, tillbaka till rutiner och jag tycker att det är ganska skönt. Vi började med ett läkarbesök, nu ska jag ta massa olika prover för massa olika saker, Yeeey! Sen blev det ett till möte, men det var för lång kö, för idag är ingen bra dag. Har haft panikångest attacker hela dagen. Det hör ju till min sjukdomsbild, men jag skulle gärna slippa just det. Inge vidare. Nu blir det en sen lunch, sen iväg och hämta barnen. Hörs ikväll!

Ett kap!

Medan jag och C knallade runt i Globen centrum innan showen började så fyndade jag ett par skor! Dom var nedsatta från 700:- till 200:-! Sånt gillar vi, så jag var bara tvungen! Det tyckte jag att jag var värd!


Disney on ice!

Äntligen var det dags för Disney on ice! Som vi har sett fram emot att se alla prinsessor.
Jag älskar att gå dit, har gått varje år ända sen jag var liten.
Tyvärr så orkade inte C stanna hela showen. Hon har ju varit så sjuk dom senaste veckorna och idag var första gången vi kom ut. Men det hon såg älskade hon. Hon satt och klappade händerna och viskade till mig vad alla prinsessor hette.
Tack till Marie som gav oss chansen att få göra något roligt bara jag och C. Vi behövde verkligen det!


Naglar i massor!!

Idag har jag varit och handlat material till naglar!
Jag är så jäkla glad! Ska bli så kul att dra igång! Jag är så peppad! Först och främst kör jag silket, jag tycker att det blir så snyggt, det ser väldigt naturligt ut.
Sen har jag fixat akryl också, men det måste jag öva lite på för det var länge sen jag gjorde akryl.

Ååå nu börjar mitt liv! Snart är det ju dags för salongen!


Tisdag.

Gaaaaah! Jag ruttnar på att bara sitta här hemma! Alla vi tre är så lätt irriterade på allt just nu, vi har ju varit väldigt tätt inpå varandra så länge nu.

Imorgon ska vi i alla fall ut, äntligen! Jag ska åka och köpa material så jag kan dra igång med naglarna igen. Jag längtar!!


Nyårslöften.

Det var inte så himla skönt att bara ligga på soffan igår i alla fall. Jag har nog aldrig känt mig så ensam som jag gjorde igår.

Men istället för att ligga och tycka synd om mig själv så lovade jag några saker som ska ske det här året istället:

1. Försöka kunna arbetsträna mer än 10 tim/veckan så fort som möjligt!

2. Börja dansa Bollywood. Nu när magen kommer försvinna så ska jag banne mig ge mig på det!

3. Måste våga ta emot den hjälp som erbjuds. Sluta vara för stolt och faktiskt erkänna för folk att jag inte orkar vissa saker.

4. Sist men inte minst. Nästa år, när barnen firar nyår med sin far så ska jag INTE sitta själv på nyår. Då ska det finnas någon speciell i mitt liv som jag ska fira med..

Gott nytt år Emelie!


Trååååk!

Första dagen på nya året har spenderats i vår lilla sjukstuga här i brandbergen. C har koppor precis överallt och feber på det. Hon ligger här bredvid och sover nu.
Hela det här jullovet har någon varit sjuk, jag tror vi är inne på fjärde veckan nu? Ja, eller tredje kanske? Hursomhelst känns det som en evighet! Nu vill jag ha friska barn, det är inte kul att se dom såhär sjuka!


RSS 2.0