Sista dagen på detta år.

Ja, jag ser då fram emot det nya året! 2011 har inte alls varit mitt år. Skilsmässa, sjuka barn, sjukskrivning, depression osv.
Därför välkomnar jag det nya året med öppna armar. Vi sitter hemma hos mamma och har precis ätit hummer och oxfilé, hur gott somhelst! Nu sitter barnen och ritar, sen blir det lite efterrätt och lite senare åker vi hem. Jag kommer ringa in det nya året hemma i lägenheten helt ensam. Men vet ni? Det gör inte mig nånting överhuvudtaget. Jag skulle faktiskt inte vilja fira det på något annat sätt. Hemma i MIN lägenhet och med mina tjejer som jag älskar över allt annat, det är mer än utmärkt för mig.
Men ni andra som är ute och röjer eller har en myskväll med familj och vänner, ett riktigt Gott Nytt År!

Julafton nummer 3.

Snart kommer det massa syskon, svåger och pappa hit till mig för att fira jul. Igen. Det blir ju så när man har spridda skurar av familjen lite här och var.

C har fått vattkoppor nu. Exakt två veckor efter lillasyster. Skillnaden är att hon inte alls är påverkad av dom. Hon kliar inte, ingen feber och ingen förkylning. Tack gode Gud! Du hörde mina böner.

Nä, nu blir det till att fixa lite här hemma innan gästerna kommer. Sen tänkte jag baka nånting till imorgon när vi ska hem till mamma och fira det nya året.

Puss och Kram

Så overkligt!

Idag är det 39 dagar kvar till min operation! BARA 39! det känns helt jätte konstigt med tanke på att det här är något jag har velat göra i flera år men som jag aldrig skulle kunna tänka mig att få uppleva.

Idag köpte jag ett klädesplagg som jag tror mig kunna bära upp efter operationen. En tub top i fusk skinn. För det första: en tub top! Som förhoppningsvis kommer sitta tajt i midjan! Yeeeey!
För det andra: det är nånting som jag skulle titta på och drömma om att kunna ha på mig, men som jag sedan skulle hängt tillbaka.

Fy Fabian vad jag längtar nu! Imorgon är det bara 38 dagar kvar..


Trött!

Gud vad jag är trött idag! Jag ligger här på soffan helt utslagen. Barnen badar och pappan är badvakt, han kom förbi för att umgås lite med dom och fick då äran att skrubba dom rena ;)


Prima.

Igår var vi på Prima igen med M. Det känns som ett riktigt bakslag att behöva gå dit med henne igen, men det är för allas skull. Hon fortsätter att vara livrädd för folk, inte ta ögonkontakt, svårt att komma nära inpå osv.
När till och med dagis reagerar och vill prata om henne så känns det ju som att gå dit är det enda rätta. Vi fick ju samma psykolog och hon är väldigt bra. Hon pratade lite om olika diagnoser, men att det inte alls behövde vara så heller. Det är ju så svårt att veta när hon är så liten och i Sverige ställs inga diagnoser på barn under 2 år.
Nästa vecka blir det i alla fall möte på dagis, sen ska vi tillbaka till Prima för att se hur vi ska gå vidare.

Heeej!

Det var länge sen jag kikade in här! Men jag har haft en så mysig helg så det har inte funnits tid.

Julafton var underbar! Vi fick så mycket fina julklappar och barnen är så tacksamma! Tomten var ju jätteläskig, men också väldigt spännande såklart.

Sen kom min älskade Angelica hit på juldagen. Då tog vi en sväng ut och hade superkul! Sen hade vi en till liten mini jul.

Ja toppen helg! Idag var vi på prima med M. Nu är det dags att börja gå där igen. Jippie.
Jag berättar mer om det ikväll, ganska skönt att prata av sig om det tycker jag..


God Jul!

Äntligen julafton! Jag hoppas att julkänslan infinner sig när alla människor är hemma hos mamma, för just nu är det lika med noll. Men lika glad är jag för det för mina barn är väldigt uppspelta. C fick ett par lila glitterskor av tomten imorse, hon blev så glad! Det är det julen handlar om för mig nu, att mina barn alltid kommer ha bra minnen av jularna när dom blir äldre. Jag lider med dom barnen som fasar inför julen för att föräldrarna dricker för mycket, bråk, dåligt med pengar osv. Jag hoppas att ni alla får en riktigt god jul!

Uppesittar kväll.

Här sitter vi och spelar Bingolotto. Än så länge så har jag inte vunnit, men jag känner på mig att det är nära nu!


Heldag!

Äntligen har vi kunnat lämna lägenheten! Idag har vi haft en heldag med våra grannar. Först port 73, sen lek hemma hos dom och sen en promenad till affären. Så skönt att träffa folk och göra något.

Imorgon MÅSTE jag köpa dom sista julklapparna! Men det är ju så svårt eftersom att jag har barnen med mig hela tiden. Jag får lösa det.
Sen blir det uppesittar kväll med syster och svåger också. Julskinka mackor, godis, chips, Bingolotto och mys på hög nivå!


Godmorgon onsdag.

Vaknar upp och känner mig nästan lite bakis. Huvudet är tungt och halsen värker, jippie! Är det min tur nu? Har inte jag haft nog?!

Idag tror jag att vi får bege oss ut någonstans. Tänkte åka till handen för att kolla ut dom sista julklapparna till barnen. Något ska dom ju få i strumpan på morgonen.

Nä, vila lite, sen kör vi.
Tudelo..


Kalas.

Den här dagen blev inte dålig alls. C kom in med ett paket till mig på morgonkvisten och sjöng "Ja må hon leva" sången för full hals. Jag blev så rörd! Min älskade dotter! ♥

Sedan blev det bak som vanligt. Jag ÄLSKAR att baka! Det blev en tårta, saffrans cupcakes och små chokladmousse shotar. Allt gick hem hos gästerna, och cupcakesen var gudomligt goda! Dom kommer jag göra många gånger.

Presenter fick jag också, och det gick i bakningens tecken. Marsipan i alla regnbågens färger, kakfat, tårtfat, ätbart lim, pennor, utstickare och massa annat för att kunna syssla med min hobby!

Tack alla ni som uppvaktat mig på min dag! ♥

Gräddtårta med hallon och choklad mousse.


Choklad shotar.


Saffrans cupcakes.


Idag är ingen vanlig dag..

..för det är MIN födelsedag, hurra, hurra, hurra!



24 år. Det är ju ingen ålder alls! Ändå har jag hunnit med en hel del.
Hurra för 24 härliga år, nu ser jag fram emot många nya härliga år!

Bukplastik.

Idag var jag på akademikliniken för att träffa läkaren som ska göra min operation i februari. Han berättade lite om vad en bukplastik innebär, hur man gör osv. Det är en väldigt stor operation, man ska skära igenom 3 lager hud och fett och allt vad det är. Fettsuga, dra ner huden och klippa bort, sy ihop allt och göra en ny navel.
Jag ska gå runt med en gördel dygnet runt i tre veckor och tejpa snittet i 6 månader. Det kommer nog bli tufft med mina små tjejer, jag får ju inte lyfta tungt, inte ens handla själv, men som tur är har jag ju så många fina människor runt omkring mig som kommer hjälpa till, och det är jag så tacksam över.
75.000 kronor kommer operationen kosta, det är väldigt mycket pengar, men samtidigt är det värt varenda liten krona. Jag vill inte se ut som jag gör, jag trivs verkligen inte med mig själv och det vill jag så gärna göra.
Gud vad jag längtar till februari!


Bli friiiiisk!

Shit vad jobbigt det är när barnen är sjuka. Jag gör vad jag kan men dom är lika ledsna för det, jag skulle bara vilja ta allt det jobbiga istället för dom.

Vi har haft mini jul här hemma idag. Klätt granen, fixat julskinka och bjudit mamma på ett litet julbord.

Imorrn ska jag till akademikliniken för att träffa läkaren som ska snitta upp mig i februari. Som jag längtar!!

Blogga från mobilen är väll ingen hit för jag bjuder bara på suddiga bilder från dagen, men ikväll får det bli så här. Ha en mysig fjärde advent!


Mys!

Sitter i soffan och tittar på nalle puh och myser med mina favoriter <3


Det kanske räcker snart?!

Nu pallar jag fan inte mera, nu har vattkopporna nått hit också. Det poppar upp fler och fler på lilla M som är märkbart påverkad. Feber, snor och hängig.
Jag går runt och är livrädd för att hon ska bli hörselskadad, precis som jag blev av mina.
Hon har inte så många koppor än, men enligt vad som står i vårdguiden så borde det komma fler ända tills imorgon. Om C har blivit smittad samtidigt som M så borde hon få koppor vilken dag somhelst, men om M smittar henne nu så kommer hon få dom första om ca 2 veckor.
Jag hoppas bara att julen blir bra för dom!

Herre jesus!

Vilken natt vi har haft! Vi har spenderat en hel natt på Astrid Lindgrens barnakut. C ramlade ner från sin säng igår och gjorde illa sin axel. Först verkade det inte vara någon jättefara, hon sa bara att hon hade ont, men sen kunde hon inte sova och vaknade hela tiden och snyftade. Då fick vi packa in oss i bilen och åka iväg.
Det var väldigt mycket folk på akuten, men vi fick hjälp rätt snabbt ändå tycker jag. Först var det en läkare som kände och tittade lite på armen, men on ville också se en röntgen bild, så upp till röntgen, fota lite och tillbaka till rummet. Då visade det sig att min älskade lilla tjej brutit nyckelbenet! Herregud! Vad tapper hon är, jag hade ju legat ner på golvet i fosterställning och bölat, men inte C inte, nej hon går runt här hemma i sin nya kofta, kjol och klackskor, uppsatt hår och vill inte ha mitellan på. Hon är en liten krigare, som Annika sa ♥

På akuten mitt i natten..

Min tappra lilla tjej ikväll ♥


Sötaste lucian!


Lucia.

Redan den 13 december idag, jag tycker alltid att den här månaden går så fort! Annat var det ju när man var liten, då blev det ju aldrig julafton eller min födelsedag, men nu säger det ju bara poff så är allt över.

Det blir ingen lucia för M på dagis. Hon är förkyld och har lite hosta, men sen tror jag inte att hon skulle må så bra av att sitta där med så mycket främmande människor som tittar på henne. Inte nu när hon verkar ha det jobbigt igen.
Men snart åker vi iväg för att titta på C, hon är däremot taggad till tusen. Som hon har längtat efter att få vara lucia! Kameran ska med och tårkanalerna lär ju vara öppna, min lilla gullunge!


Trista måndag.

Fy fan vilken hemsk måndag! Läkarbesök, ändring i medicinering och hoppas på förbättring. Storstädat åt pappsen på han jobb. Där jobbar det många skitgrisar kan jag säga, hujedamej! Men nu är i alla fall mina trollungar hemma med mig och det gör mig lyckligare än något annat!

Veckan bjuder på lite fika dejter med fina vänner, tur att man har några guldkorn. Annars ska jag bara vara, orkar inte jättemycket just nu. Jävla skit depp, låt mig vara glad nån gång!


Frossarhelg..

Herre Jesus vad jag har ätit onödigt i helgen! Jag och Angelica har ätit hamburgare från både McDonalds och Max, chips, ostbågar, godis och alkohol. Inte bra! Men ibland måste man ju få gotta sig ordentligt.

Men nu är det ny vecka och då måste det bli lite skärpning :P


Helg paus.

Helgen flög förbi i vanlig ordning. Min älskade Angelica har varit här hos mig hela helgen och vi har haft det riktigt mysigt!
I fredags hade jag en heldag på stan när jag väntade på Angelica. Jag var där vid 10.00 och hemma igen vid 19 tiden, mina fötter är fortfarande helt paj. 9 timmar på stan i klackar = lite ledsna fötter.

Igår var det 25- årsfest för min älskade Sandra! Vi hade det toppenroligt! En riktig partykväll blev det och det blev riktigt lyckat! <3

Nu sitter jag här i soffan och längtar efter mina finaste flickor som snart kommer hem. Å vad jag längtar efter dom, ska bli skönt med vardag igen.


Julmums!

En härlig korg med massvis att julegott fick vi till! Imorrn ska vi ge den till världens bästa fröknar på världens bästa dagis!


Julbakar!


Det här med att vara mamma.

Ja alltså, vara mamma är det mest underbara jag varit med om. Det är så fantastikt att se små nya människor, med egen vilja, egna tankar och idéer, men som man ändå kan se så mycket av sig själv i. Så fort mina döttrar föddes så hoppade mitt hjärta ur kroppen. Jag fick dåligt samvete direkt. Över vad egentligen? Jo allt. Världen är läskig, jag tänkte på om dom skulle bli mobbade i skolan, få en hemsk sjukdom, att dom skulle tycka att jag är världens sämsta mamma, ja precis allt. Jag är nog fortfarande så. När jag lämnar dom på dagis och M börjar gråta och klamrar sig fast vid mig, C står och tittar ner i marken och säger försiktigt "Hej då mamma, jag älskar dig", då gråter jag så fort jag stängt grinden. Jag vill låsa in mig hemma och bara vara med mina barn. Jag vill inte att någon ska komma i närheten av dom, jag vill skydda dom med mitt liv. Även fast jag vet att det går över för dom efter bara ett par minuter på dagis, att dom börjar leka med sina kompisar på en gång, eller ja, i alla fall C, så gråter jag ändå. Det sista man ser är att ens barn är ledsna och ropar efter mig. Jag klarar inte av det! Att vara mamma är underbart, men också förbannat läskigt tycker jag, jag vill göra rätt, jag vill att dom ska titta tillbaka på sin barndom när dom är stora och komma ihåg hur bra vi har haft det, hur mycket kärlek dom har fått och att jag gjort mitt allra, allra bästa för att dom ska bli stolta, självsäkra kvinnor.

Inte igen..

Jag som trodde att vår jobbiga tid med M var över, men tydligen inte. Nu känns det som att vi är på väg till ruta ett igen. Otroligt blyg, ingen får se på eller röra henne. Pä dagis går hon med en pedagog hela tiden, dom måste ta med henne vart dom än går. Hon är som en magnet på mig, så fort hon inte ser eller hör mig blir allt hysteriskt! Så nu har vi tagit kontakt med prima barnpsyk igen. Fick en tid redan i mellandagarna. Håller tummarna över att det blir bättre.

Min lilla, lilla, älskade dotter, jag älskar dig för den du är, men jag vill ju att du ska må bra.



Det här med akvariet..

Det visade sig att jag är den som är mest intresserad av dom där fiskarna. Jag kan sitta ett bra tag och titta på dom när vi har gett dom mat. Det är så härligt med ett akvarium! Det är väldigt vackert och rofyllt. Så efter hämtning på dagis så ska vi åka och kika på lite fiskar och annat roligt :)


Dosett.

När man som jag äter en del mediciner varje dag så kan det vara svårt att komma ihåg om man har tagit dom, i alla fall jag, då har jag köpt en sån här. Väldigt smart grej! Lägger i alla piller för en vecka framåt. Ett hett tips till er pillertrillare!


Blä..

Idag är jag heeeelt slut! Trött, irriterad, frustrerad, förvirrad, you name it, jag är det.

Andra advent idag alltså. Nu är det mycket som händer innan jul. Det är födelsedagar, kalas, julbord, bak, städning, ja mycket som ska hinnas med. Jag tycker att julen bara susar förbi! Minns ni när man var liten, dagarna gick såååå långsamt ända fram till jul, nu får man ju ångest för den kommer lika snabbt som den är över!
Ja men julen är ju trots allt barnens högtid, och jag älskar den också, så nu tar vi tillvara på den här månaden och myser i riktig julanda! <3


Tillökning.

Nya familjemedlemmar. Dom fick tydligen inte plats hemma hos min syster (trots att hennes lägenhet ser exakt likadan ut som min!?) så "barnen" fick fiskarna. Jag hoppas att barnen dammsuger akvariet, för det gör man tydligen?, köper mat, spolar ner döingar, köper medicin mot "vita prickar sjukan" vad nu i helvete det kan vara? Nä, jag tror nog att det mest var jag som fick den här presenten. Tack kära syster..


Julmarknad.

Idag begav vi oss in till stan för att gå på julmarknad. Vi började traska bort mot gamla stan och då var det inte lika roligt längre. Vi möttes av poliser precis överallt! Dom stod i varje hörn med skottsäkra västar och händerna på pistolerna. Helikoptrar snurrade runt över oss och dom stoppade alla bilar som försökte åka igenom stan. Vi frågade en polis om vad som hade hänt och fick höra att det var väpnat rån. Då vände vi och gick tillbaka. Vi kunde inte sluta tänka på bomben i stan förra året mitt i julrushen. Det förtog liksom hela julstämmningen. Men men, det var mysigt ändå. Men skönt att vara hemma, det är ju så mycket folk ute! Så glad över att alla mina julklappar redan är inhandlade så jag slipper stressa runt med alla miljoner stressade människor..

Mor och dotter mys :)

M ligger och sover så vi stora tjejer passar på att ha lite kvalitets tid tillsammans. Vi har skrivit önskelista till tomten och nu ligger vi och tittar på tummelisa. Riktigt mysigt! <3


Hemmadag.

Barnen är lediga från dagis idag så vi har en mysdag hemma. Anso och Alice kommer förbi på lite fika snart, det ska bli lika trevligt som alltid!

Sen är det väll fredag idag? Noll koll, men jag tror det i alla fall. Då tar vi väll en promenad bort till affären och köper lite fredagsmys till barnen. Jag kanske köper en liten chokladbit och en cola light såklart, men inte mer än det! Jag har ett mission, -4 kilo innan 6 februari, det måste jag greja! Jag berättar varför senare..


1 december.

Redan första december! Herregud vad tiden går! Nu är det ju snart min födelsedag och efter det är det julafton! M väckte vid redan 6.30, hon låg i sin säng och sjöng Pippi Långstrump. Upp och göra välling. Nu sitter vi här i soffan och tittar på barnprogram, snart ska jag väcka C också så hon får titta på första avsnittet av julkalendern. Jag är lika spänd jag, kollar på kalendern varje år, men i år hoppas jag på en bra som faktiskt handlar om julen, inge superhjältar och annat tjaffs. Nu är det jul!


RSS 2.0